Novi Sad
19.02.2011.
11:17 > 07:05
Izgradnja vrtića u Radničkoj ulici trebalo bi da počne u ovoj godini.
  • UXON

    24.02.2011 20:56
    Svasta
    U Radnickoj ulici postoji privatni verifikovani vrtic koji radi vise od 10 godina. Sad ce sigurno biti ugusen od strane Samardzica i grada Novog Sada. Zasto i graditi i subvencionisati kad je neko vec ulozio pare pa je dovoljno samo subvencionisati???
    Vrtici vec postoje samo sto Samardzic ne dozvoljava da budu u istom rangu kao Radosno Detistvo nego ih gusi kako bi se RD kad dodje vreme kupio bez konkurencije. Deca u privatnim vrticima su isto deca kao i deca u RD. Takodje imaju roditelje koji ispunjavaju uslove za subvencije. Za to nema para ali ih ima kad treba izgraditi vrtic pored vec postojeceg vrtica. Ovakvih primera ima dosta u NS a planira se jos nekoliko izgradnji novih vtica pored vec postojecih ali privatnih.
  • sosa

    23.02.2011 22:18
    ima tu rezona
    Pa da, ima tu logike...svoj svojega najbolje poznaje...zna skim, odnosno s čim ima posla...a taj, odnosno to, zna da znam...i tu nastaje problem...mene ne može da farba...i prema tome, samo smetam...Ima puna takvih primera, možda sam ja samo jedan od mnogih...ma, sigurno...Ponekad je prokletstvo znati...naročito u ovoj našoj zemlji, možeš da okačiš mačku o rep...sve i da imaš najjači i neoborivi dokaz...jer svoj će svog da čuva...vrana vrani oči ne vadi!!!
    P.S.
    Moji će tek da dođu na vlast...nadam se...neki normalni, pametni ljudi, bez kompleksa iz srednje škole...i to će biti moje napredovanje...kad budem imala bolje od sebe pokraj sebe!!!
  • dejan

    23.02.2011 17:32
    ma sosa i ja ovako divanimo cesto jos od srednje skole. zna ona moj stav da njeno nenapredovanje nije u tome sto njeni nisu na vlasti, nego sto njeni jesu na vlasti...ako dobuje, dobuje na svoje, iz licnih razloga ... ne radi u struci, a prica o njoj kao da su iza nje godine i godine iskustva.
  • džontra volta

    22.02.2011 20:31
    bravo Soso
    Bravo snajka, toliko glasno "lupetaš", odnosno "dobuješ" da su se neki kandak malko našli prozvani...pa krenuli da te grde, naslepo, napamet...jer izgleda, po njihovom šablonu "skloni boljeg od sebe" postupaju sa svim stručnim i poštenim ljudima...Al ti ne brigaj, ako te to uopšte i tangira, nego udri još jače, pa nek koutaju očima, meni je bar interesantno da pročitam ša imaš da lupiš...
    P.S.
    O napredovanju mogu da pričaju samo ovi što su trenutno (al ne još dugo) na vlasti...oni znaju kako se danas napreduje.
  • miki

    22.02.2011 19:07
    @Dejan
    Izvinite, gospodine, mada više zvučite kao gospođa (zbog onog detalja kako opažate prevrtače očima)...ali, ne vidim šta to nije istina što je osoba koja se potpisuje sa sosa kazala??? Ne bih komentarisao njenu stručnost, pošto ne znam koje je tačno struke, ali je defivitivno odlično informisana! Sosa - CIA...ko zna-zna!
  • dejan

    21.02.2011 19:08
    soso, samo nemoj ti, molim te, o svojoj strucnosti ... lako je ovde divaniti, sklopis uverljive recenice i krenes da ubedjujes masu, bez argumenata - ogorcena na sve jer boze moj takav strucnjak, a ne napreduje ... ali sta ces, na vreme te provalili ... kad si u drustvu kolega, i tu vec znaju da obozavas bubnjeve, lupas i lupas, a svi prevrcu ocima ...
  • sosa

    21.02.2011 16:14
    to Gobo
    Ma, to koliko para su digli za te konkurse i nije ništa spram činjenice da celokupnu stručnu i nestručnu javnost vuku za nos, birajući rešenja koja nisu ni u skladu sa uslovima konkursa...A to ne bi smelo da se radi...šta to znači,sam daš uslove kojih se ne priržavaš...i još se posle hvališ kako je to bio međunarodni konkurs brale! međunarodna bruka...
    A što se ove konkretne lokacije tiče, na frku su je našli, jer se u tom trenutku pojavila šansa da se ogrebu o neki keš od nekih inozemaca, ali to se izjalovilo...i tako...
  • gobo

    21.02.2011 07:35
    eh.kad bi to bilo tako.sta ce biti usvojeno i u kom obliku odlucuju odbornici Skupstine Grada.a oni rade kao sto rade.politika je cudo.
    pa samo treba proveriti koliko para su digli na tim konkursima.a resenja su neverovatno uspela.
    ali sta ocekivati od njih.
  • OpetJa

    20.02.2011 14:38
    vrtic
    @Novosađanin

    Slazem se potpuno. A vidim da neki komentatori nisu ni procitali tekst vec samo naslov pa brze bolje osuli paljbu po Beogradu.
  • sosa

    20.02.2011 12:49
    to Gobo
    Jašta je njegovo maslo...to i govorim...Urbaniste samo pozivam da to isprave, pa ne može neuki Pavličić da mi urbanistički planira...I da učestvuje na raznim arhitektonsko-urbanističkim konkursima kao član žirija i bira rešenja koja nisu dobra i koja, po pravilu, posle urbanisti moraju da prerađuju i doteruju...što su ona uopšte i raspisivali konkurse??? Primera radi za taj most, pa za Riblju pijacu i dr...
  • DOSTA!

    20.02.2011 10:36
    BEOGRADA!
    Pitanja i Zuluma! Valjda je ovo NASE!
  • gobo

    20.02.2011 07:48
    soso urbanisti nisu ovo smislili ovo je njegovo delo.
    a ja samo postavljam zadatak ljudima sa 021 da iyracunaju koliko bi trebalo para da se ima da bi se izgradio na toj lokaciji vrtic!?
    koliko bi samo bilo komunalno opremanje zemljista!? pravac u zig pa trazite pisanu informaciju!
    mislim da je trenutno manjak vrtica najvise izrazen na detelinari i klisi pa nek se proveri koliko bi tamo bilo komunaln opremanje.verovatno bi izgradnja celog vrtica pokrila troskove komun opremanja ovog u radnickoj
  • bns

    19.02.2011 17:49
    Naslov "kurirski" - baš nema veze sa tekstom.
  • ogorcena

    19.02.2011 17:39
    vala bas..
    Potpuno si u pravu Vojvodjaninu moj..Tuga Bozija..
  • ogorcena

    19.02.2011 17:38
    vala bas..
    Potpuno si u pravu Vojvodjaninu moj..Tuga Bozija..
  • Novosađanin

    19.02.2011 17:37
    Ja bih ovom tekstu dala naslov : Gradi se vrtić u Novom Sadu iz sredstava Nacionalnog investicionog plana !!!...što kada se pročita tekst i jeste tako,po ovom sadašnjem senzacionalističkom naslovu može se zaključiti da se čeka odobrenje za gradnju, što naravno nema veze sa životom, jer zna se ko to odobrenje donosi. Dakle opet jedan tendenciozno napisan tekst da se izazove bes na Beograd.
  • ns

    19.02.2011 16:42
    koja je to lokacija
    koji se to investitori bune
    kakva je ovo polu vest
  • sosa

    19.02.2011 14:23
    Lokacija za vrtić je katastrofalna...kao prvo, plac je nedovoljan za izgradnju objekta lepog kapaciteta, a da pri tom bude zaovoljen uslov potrebnog slobodnog prostora po detetu (normativi)...drugo, pokraj same lokacije prolazi izuzetno frekventna saobraćajnica - Bulevar cara Lazara, u čijem se produžetku planira izgradnja mosta, što podrazumeva izgradnju petlje (oko koje su se zapetljali, a imali su arhitektonski konkurs za izbor mosta...ne znam šta su to izabrali, pa opet nešto moraju da budže)...Treće, dragi Pavličiću, dok ne uspeš da izbunarite neku lovu za izgradnju ovog vrtića (opet to pokušavaš, a ni projekat nemaš, a bez projekta od NIP-a možeš da dobiješ šipak bato, ako to već i sam ne znaš, pitaj Baneta Pomoriškog), tvoja će dečica već upisivati srednju školu ili fakultet, tako da tvoja ideja da ti deca idu u vrtić ispred prozora, neće se ispuniti...Bolje da urbanisti zaborave ovu suludu ideju, i lepo planiraju na ovoj lokaciji ono što je logično...
  • Zoran021

    19.02.2011 13:34
    Beograd
    Dokle će se pitati Beograd ili Boris Tadić za sve pto se namerava uraditi?Recimo već jednom DOSTA Beogradu!
  • ja

    19.02.2011 13:20
    ima jos drugih lokacija potrebnijih novom sadu osim ove sto protezira gradonacelnik.
    pitajte radosno detinjstvo gde je najkriticnija situacija?
    ta lokacija jepreskupa.
  • Nezavisni Vojvodjanin

    19.02.2011 12:13
    sposobni
    Ovi u beogradu su stvarno izuzetno sposobni,vispreni,neverovatno uspesni,najpametniji,bogom dani,i hvala bogu da ih imamo,jer kako bi smo mi u Novom Sadu mogli znati sta je za nas najbolje,i odluciti o izgradnji vrtica ili bilo cega drugog.Mi smo sirotinja,mi to ne znamo,uradicemo neuspesno,pogresicemo.Hvala bogu da beogradjani to znaju najbolje ,boze kakva sreca sto ih imamo,kakva sreca sto nam daju mrvicu nasih para,o boze hvala ti jos jednom sto nam ih dade..... bljak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna